Cake met nectarine en bosbessen

4.5/5

Duur

Personen

Ingrediënten

  • 175 g boter op kamertemperatuur
  • 175 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-essence
  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 100 g amandelpoeder
  • 2 rijpe nectarines
  • 150 g bosbessen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 °C.
Bekleed de bodem van een springvorm (24 cm diameter) met bakpapier en vet de randen licht in met boter.

Klop boter en suiker luchtig met de mixer.
Meng er één voor één de eieren door en nadien ook de vanille-essence.
Roer er lepel voor lepel de bloem en tot slot het amandelpoeder door.

Nectarine door het cakebeslag mengen / www.eenlepeltjelekkers.be

Snijd de nectarines in blokjes.
Roer samen met de bosbessen voorzichtig door het cakebeslag.
Stort het beslag in de springvorm.

Beslag in springvorm storten / www.eenlepeltjelekkers.be

Bak de cake in 70 minuten goudbruin. (test met een satéstokje: als die er droog (zonder dat er beslag aankleeft) weer uitkomt, is de cake gaar)

Cake laten afkoelen in springvorm / www.eenlepeltjelekkers.be
Laat 10 minuten afkoelen op een rooster.
Ga met een mes langs de rand, ontvorm en laat verder afkoelen.

Serveer de cake met nectarine en bosbessen.

Andere recepten