Kruidige pompoenstoof met aardappelpuree

4.5/5

Duur

45 min

Personen

4

Ingrediënten

  • 750 g kruimige aardappelen
  • 100 ml melk
  • 5 el olijfolie
  • 100 g geraspte gratin kaas
  • 352 g champignonmix (2 bakjes à 176 g)
  • 400 g pompoenblokjes (1 zak) of 1 hokkaidopompoen
  • 100 ml groentebouillon
  • 10 g bieslook
  • 1 snufje peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar. Giet het kookvocht af. Stamp de aardappelen met de stamper fijn. Voeg de melk en 2 el olie toe. Breng op smaak met peper. Roer er de helft van de kaas door.
  2. Verhit de resterende olie in een hapjespan, voeg de champignonmix toe en bak in 2 min. goudbruin op hoog vuur. Voeg de pompoenblokjes en de bouillon toe. Breng op smaak met peper. Sluit de pan af met een deksel, stoof in 15 min. gaar.
  3. Schep de pompoenstoof uit de pan in een ovenschaal. Verdeel de puree gelijkmatig met een vork over de pompoenstoof. Strooi er de resterende kaas overheen.
  4. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak in ca. 20 min. goudbruin.
  5. Verdeel de pompoenstoofschotel over 4 diepe borden en bestrooi met de bieslook.

Andere recepten