Lasagne met venkel, prei en vis

4.5/5

Duur

50 min

Personen

4

Ingrediënten

  • vis: 100 gr gerookte zalm
  • vis: 200 gr garnalen
  • vis: 500 gr visfilets
  • voor de saus
  • bloem: 90 gr
  • boter: 90 gr
  • bouillon: 500 ml visbouillon
  • melk: 800 ml
  • nootmuskaat: naar smaak
  • peper en zout: naar smaak
  • room: 200 ml
  • afwerking saus
  • dille: een handvol verse
  • lente-ui: 4
  • peterselie: een handvol verse
  • voor de groenten
  • boter en olie: om te bakken
  • citroen: 1 el geraspte zeste
  • peper en zout: naar smaak
  • prei: 2 preiwitten
  • ui: 1
  • venkel: 1
  • wijn: scheutje witte wijn
  • voor de afwerking
  • kaas: geraspte kaas
  • pasta: 15 verse lasagnevellen

Bereidingswijze

  1. Snij de prei, de venkel en de ui in brunoise. Stoof de groenten 5 min aan in wat boter en olijfolie en blus ze vervolgens met een flinke scheut witte wijn. Laat de wijn inkoken.
  2. Kruid de groenten met peper en zout en roer er de citroenschil onder. Hou de groenten warm onder deksel.
  3. Maak een mooie bechamelsaus met boter, bloem, visbouillon en wat room. Werk de saus af met lente-ui, peterselie en verse dille.
  4. Kruid de visfilets en stoom ze halfgaar. Verdeel de vis in stukjes.
  5. Snij de gerookte zalm in reepjes.
  6. Meng de groenten, de vis, de zalm en de garnalen door de béchamel tot een mooi smeerbare massa.
  7. Schik alles in lagen in een vuurvaste schaal, begin met een laagje bechamelsaus, dan lasagnevelen en ga zo verder tot alles opgebruikt is.
  8. Werk af met een royale portie geraspte kaas.
  9. Zet de lasagne 20 min in de oven op 200 °C en nog 5 min onder de grill.

Andere recepten